Spelers Horror & Lebensraum

Luc van Esch
Luc van Esch(1969)
Luc is in 1996 afgestudeerd aan de Mimeschool in Amsterdam. Vervolgens is hij als speler actief geweest bij oa. Els Inc., danstheater Aya, Erik Whien, Keren Cytter, Jochen Stechmann, Danielle van Vree en vele anderen.
Eigen werk maakte hij tot 2008 onder de naam theatergroep Ubbergen. Luc van Esch is in 2008 afgestudeerd aan Dasarts, advanced theatre and performance studies. Inmiddels werkt hij, naast zijn werk als performer, ook als regisseur op freelance basis. Luc speelde bij Jakop Ahlbom in BUG en momenteel in Horror.
Yannick Greweldinger
Yannick Greweldinger(1988)
Yannick is in 2011 afgestudeerd aan de mimeopleiding in Amsterdam. Hij werkte met o.a. met Ivana Muller en Oystein Johansen in verschillende voorstellingen. Daarnaast maakt hij zelf voorstellingen met Dwayne Toemere als Mimetheatergroep Botlek. Yannick speelde bij Jakop Ahlbom in Innenschau, Hoffmann bij de Deutse Oper, Lebensraum en momenteel in Horror.
Judith Hazeleger
Judith Hazeleger (1982)
Judith Hazeleger (1982) is in 2010 afgestudeerd aan de Mime Opleiding op de Amsterdamse Theaterschool. Momenteel speelt ze in Antigone van Ulrike Quade/Nicole Beutler en vormt ze een mimeduo met Koen Kreulen. Ook maakt ze solo performances die ze op verschillende plekken en festivals speelt. Naast theater speelt ze ook in films van onder meer Bobbie Koek (Equilibrium Sepsis), Lisette Olsthoorn (in ontwikkeling) en Felix van Cleeff (Black Dog). Judith speelde bij Jakop Ahlbom in Vielfalt, Innenschau, Het leven een Gebruiksaanwijzing en momenteel in Horror.
Silke Hundertmark
Silke Hundertmark(1973)
Silke is in 1998 afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans in Amsterdam. Na haar opleiding is zij intensief gaan samenwerken met Jakop Ahlbom. Daarnaast werkt ze met verschillende choreografen in Nederland en Duitsland, waaronder Antje Pfundtner, Andrew Morrish en werkt ze regelmatig samen met beeldend kunstenaar/poppenspeler Ulrike Quade. Silke speelde bij Jakop Ahlbom in Stella Maris, Lost, Nur zur Erinnerung, Vielfalt, Innenschau, Lebensraum en momenteel in Horror. Haar rol als pop in Lebensraum leverde haar een nominatie voor een Colombina op, de meest indrukwekkende bijdragende rol van seizoen 2011-2012.
Sofieke de Kater
Sofieke de Kater(1982)
Sofieke is in 2009 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde o.a. bij Toneelgroep De Appel, Huis van Bourgondië en Stichting Nieuwe Helden. Sofieke speelde bij Jakop Ahlbom in Vielfalt, Het Leven Een Gebruiksaanwijzing, Bug en momenteel in Horror.
Gwen Langenberg
Gwen Langenberg (1976)
Gwen is in 1998 afgestudeerd als danseres aan de AHK. Sindsdien is zij werkzaam in verschillende disciplines zoals film, danstheater en jeugddanstheater. Ze heeft onder andere gewerkt voor Theatergroep Siberia, Compagnie ‘Cie sQueezz, Theatre Espace, Joop van den Ende, Suzy Blok, Saskia Bodeke&Peter Greenaway, Danstheater Aya en Cecilia Moisi. Gwen speelde bij Jakop Ahlbom in Innenschau, Vielfalt, Het Leven Een Gebruiksaanwijzing, Hoffmann bij de Deutschee Oper en momenteel in Horror.
Maurits van den Berg
Maurits van den Berg(1983)
Maurits van den Berg studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de HKU. Hij maakte en speelde Gasten voor Toneelschap Beumer & Drost en won daarmee de Zilveren Krekel jeugdtheaterprijs voor ‘beste productie’. Verder speelde hij bij o.a. NNT, Bonte Hond, De Toneelmakerij en NTjong. Daarnaast vormde hij samen met toneelschrijver Rik het gezelschap BERG&BOS. In 2013 ging hun eerste zaalproductie Drive-in in première in samenwerking met Bellevue Lunchtheaterproducties. In 2016 ging hun lvoorstelling Een coming of age voor bejaarden in première, deze zal worden verfilmd in 2018. Maurits speelt momenteel in Horror.
Reinier Schimmel
Reinier Schimmel(1970)
Reinier is in 1995 afgestudeerd aan de opleiding Expressionistisch Danstheater op de dansacademie Tilburg. Hij danste bij verschillende choreografen, waaronder Ismaël Ivo, Johann Kresnik, Ruby Edelman, Pia Meuthen, Piet Rogie en Suzy Blok. Als acteur werkte hij een aantal keer bij de Theatercompagnie met regisseur Theu Boermans. Ook onder diens regie vertolkte hij gedurende één seizoen de rol van Bram Goudschmidt in de musical Soldaat Van Oranje. Reinier speelde bij Jakop Ahlbom in Vielfalt, Innenschau, Lebensraum, BUG en momenteel in Horror.

Crew

Alfred van der Meulen
Alfred van der Meulen (1969)
Alfred, freelance technicus en lichtontwerper. Werkte tien jaar in het LAKtheater in Leiden en ging na de sluiting aan de slag als zzp’er. Reisde met -en ontwierp voor- onder anderen het Willem Breuker Kollektief, Maas theater&dans, Fay Claassen, Servaes Nelissen en Mugmetdegoudentand. Dit seizoen een reprise tournee met De Grieken van Duda Paiva en nu voor Horror van Jakop Ahlbom in de rol van voorbereidend lichttechnicus. website: www.lichtinval.com

Yuri Schreuders
Yuri Schreuders(1986)
Yuri Schreuders studeerde in 2012 af aan de Opleiding Techniek en Theater aan de Theaterschool Amsterdam, waar hij zich specialiseerde als lichtontwerper. Hij werkte als lichtontwerper samen met Jakop Ahlbom aan achtereenvolgens ‘Lebensraum’, ‘Het leven een gebruiksaanwijzing’, ‘BUG’, ‘Horror’ en ‘Swanlake’.

De laatste jaren maakt Yuri ook lichtontwerpen voor o.a. Toneelgroep Oostpool, Toneelschuur Producties, Frascatie, Ro theater, Van der Laan en Woe en Circus Treurdier.

Tom Vollebregt
Tom Vollebregt(1989)
Tom is in 2012 afgestudeerd aan de opleiding Techniek & Theater van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met de specialisatie 1e inspiciënt.
Sindsdien is hij werkzaam als freelance theatertechnicus voor diverse gezelschappen. Daarnaast doet Tom veel technische productie voor kunstprojecten en (circus)theaterfestivals. Tom is hoofd techniek bij Horror in seizoen 2015-2016.

Allard Vonk
Geluids- en theatertechnicus
Michel van der Weijden
Michel van der Weijden(1968)
Michel, freelanche technicus. Michel is in 1998 begonnen als huistechnicus bij de Deventer Schouwburg. Vanaf 2001 werkzaam als zzp’er in diverse theaters en evenementen. Sinds 2012 is Michel technicus en vrachtwagenchauffeur bij Lebensraum en momenteel bij Horror.
Judith Wendel
Judith Wendel(1966)
Judith is afgestudeerd in Theaterwetenschap aan de UvA. Ze is vaste dramaturg van Jakop Ahlbom en werkt daarnaast met andere theatermakers en choreografen. Ze publiceert met en voor makers over hun werk en schrijft voor verschillende makers beleidsplannen en publiciteitsteksten. Ze doceert dramaturgie aan de Theaterschool Amsterdam op de Opleiding Scenografie en Productie Podiumkunsten. Op de Theaterschool is ze betrokken bij de ontwikkeling van ‘Creative Producing’ waarvoor ze ook (inter)nationale symposia organiseert. Verder nam ze zitting in diverse cultuurcommissies en geeft ze inleidingen en nagesprekken bij verschillende voorstellingen.