Spelers Horror & Lebensraum

Luc van Esch
Luc van Esch(1969)
Luc is in 1996 afgestudeerd aan de Mimeschool in Amsterdam. Vervolgens is hij als speler actief geweest bij oa. Els Inc., danstheater Aya, Erik Whien, Keren Cytter, Jochen Stechmann, Danielle van Vree, Houten Huis en vele anderen.
Eigen werk maakte hij tot 2008 onder de naam theatergroep Ubbergen. Luc van Esch is in 2008 afgestudeerd aan Dasarts, Advanced Theatre and Performance Studies. Inmiddels werkt hij, naast zijn werk als performer, ook als regisseur op freelance basis. Luc speelde bij Jakop Ahlbom in Lost, BUG, Het Leven een Gebruiksaanwijzing, Innenschau|Revisited en momenteel in Horror.
Yannick Greweldinger
Yannick Greweldinger(1988)
Yannick is in 2011 afgestudeerd aan de mimeopleiding in Amsterdam. Hij werkte met o.a. met Ivana Muller en Oystein Johansen in verschillende voorstellingen. Daarnaast maakt hij zelf voorstellingen met Dwayne Toemere als Mimetheatergroep Botlek. Yannick speelde bij Jakop Ahlbom in Innenschau, Hoffmann bij de Deutse Oper, Lebensraum en momenteel in Horror.
Judith Hazeleger
Judith Hazeleger (1982)
Judith Hazeleger is in 2010 afgestudeerd aan de Mime Opleiding op de Amsterdamse Theaterschool. Momenteel speelt ze in How to build a Universe van Davy Pieters en vormt ze een mime-duo met Koen Kreulen waarmee ze ook REPEAT maakte. Daarnaast maakt ze solo performances en regisseert ze voorstellingen die op verschillende plekken en festivals spelen. PLATH is haar meest recente solo. LARGO maakte ze voor het Amsterdamse Bos tijdens Boslab. Naast theater speelt ze ook in films van onder meer Bobbie Koek (Equilibrium Sepsis), Lisette Olsthoorn (in ontwikkeling) en Felix van Cleeff (Black Dog). Judith speelde bij Jakop Ahlbom Company in Vielfalt, Innenschau (Revisited), Het leven een Gebruiksaanwijzing en momenteel in Horror.
Silke Hundertmark
Silke Hundertmark(1973)
Silke is in 1998 afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans in Amsterdam. Na haar opleiding is zij intensief gaan samenwerken met Jakop Ahlbom. Daarnaast werkt ze met verschillende choreografen in Nederland en Duitsland, waaronder Antje Pfundtner, Andrew Morrish en werkt ze regelmatig samen met beeldend kunstenaar/poppenspeler Ulrike Quade. Silke speelde bij Jakop Ahlbom in Stella Maris, Lost, Nur zur Erinnerung, Vielfalt, Innenschau, Lebensraum en momenteel in Horror. Haar rol als pop in Lebensraum leverde haar een nominatie voor een Colombina op, de meest indrukwekkende bijdragende rol van seizoen 2011-2012.
Sofieke de Kater
Sofieke de Kater(1982)
Sofieke is in 2009 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde o.a. bij Toneelgroep De Appel, Huis van Bourgondië en Stichting Nieuwe Helden. Sofieke speelde bij Jakop Ahlbom in Vielfalt, Het Leven Een Gebruiksaanwijzing, Bug en momenteel in Horror.
Gwen Langenberg
Gwen Langenberg (1976)
Gwen is in 1998 afgestudeerd als danseres aan de AHK. Sindsdien is zij werkzaam in verschillende disciplines zoals film, danstheater en jeugddanstheater. Ze heeft onder andere gewerkt voor Theatergroep Siberia, Compagnie ‘Cie sQueezz, Theatre Espace, Joop van den Ende, Suzy Blok, Saskia Bodeke&Peter Greenaway, Danstheater Aya en Cecilia Moisi. Gwen speelde bij Jakop Ahlbom in Innenschau, Vielfalt, Het Leven Een Gebruiksaanwijzing, Hoffmann bij de Deutschee Oper, Innenschau|Revisited en momenteel in Horror.
Maurits van den Berg
Maurits van den Berg(1983)
Maurits van den Berg studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de HKU. Hij maakte en speelde Gasten voor Toneelschap Beumer & Drost en won daarmee de Zilveren Krekel jeugdtheaterprijs voor ‘beste productie’. Verder speelde hij bij o.a. NNT, Bonte Hond, De Toneelmakerij en NTjong. Daarnaast vormde hij samen met toneelschrijver Rik het gezelschap BERG&BOS. In 2013 ging hun eerste zaalproductie Drive-in in première in samenwerking met Bellevue Lunchtheaterproducties. In 2016 ging hun voorstelling Een coming of age voor bejaarden in première, en kreeg naast enthousiaste recensies ook een nominatie voor de prijs van beste script. In 2019 gaat hun nieuwe voorstelling ‘In Vrede’ in première. Maurits speelt momenteel in Horror.
Reinier Schimmel
Reinier Schimmel(1970)
Reinier is in 1995 afgestudeerd aan de opleiding Expressionistisch Danstheater op de dansacademie Tilburg. Hij danste bij verschillende choreografen, waaronder Ismaël Ivo, Johann Kresnik, Ruby Edelman, Pia Meuthen, Piet Rogie en Suzy Blok. Als acteur werkte hij een aantal keer bij de Theatercompagnie met regisseur Theu Boermans. Ook onder diens regie vertolkte hij gedurende één seizoen de rol van Bram Goudschmidt in de musical Soldaat Van Oranje. Reinier speelde bij Jakop Ahlbom in Vielfalt, Innenschau, Lebensraum, BUG en momenteel in Horror.
Thomas van Ouwerkerk
Thomas van Ouwerkerk(1988)
Thomas van Ouwerkerk studeerde af aan de Toneelschool Utrecht in 2011 en deed een korte opleiding aan L’Ecole Philippe Gaulier in Parijs. Vervolgens volgde hij zijn passie voor fysiek en beeldend theater. Thomas werkt als acteur voor gezelschappen als Familie Flöz (DLD), Abattoir Fermé (BE) en Theater Hotel Courage (NL). In 2015 speelde hij in de reprise van ‘Monkey’ van Abattoir Fermé. Sinds juni 2016 tourt hij internationaal met de voorstelling ‘Teatro Delusio’ van Familie Flöz. Thomas speelde in 2015 met ‘Horror’ en in 2017 met ‘Teatro Delusio’ op het London International Mime Festival. Daarnaast is hij lid van het collectief ’Thomas, Sacha en Jos’, een trio theatermakers die storytelling combineren met objecten, beeld, muziek en spel. Voor Jakop Ahlbom Company speelde hij in Leven, een gebruiksaanwijzing en momenteel in Horror.
Andrea Beugger
Andrea Beugger(1967)
Andrea Beugger, geboren en opgegroeid in Zwitserland begon met dansen op haar vierde. In 1993 studeerde Andrea af aan de Codarts Dansacademie Rotterdam. Haar indrukwekkende carrière voert langs Krisztina de Châtel, Hans Hof Ensemble, Karina Holla, Panama Pictures, Danstheater Aya, Vloeistof, Danstheater Telder, Bollwerk, Plan d-, Schweigman&, Dylan Newcombs, Tanzplan Ost, Peter Greeneway en vele anderen.
Door de jaren heen heeft ze zich ontwikkeld als choreograaf en maakt ze werk in opdracht voor onder andere de Stadsschouwburg Amsterdam, televisieomroepen en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ook werkt ze als dansdocent, dramaturg, coach en geeft ze verschillende workshops. Bij muziekgezelschap Pra is ze deel van het artistieke team. Pra ontwikkelt innovatieve dans en muziek projecten voor- en met ouderen. Andrea’s levensmotto voel je in alles wat ze doet: “Werk alsof je het geld niet nodig hebt, heb lief alsof je nog nooit gekwetst bent, dans alsof niemand kijkt, zing alsof niemand luistert en leef alsof de hemel op aarde is.” Andrea speelt momenteel in Horror.

Crew

Alfred van der Meulen
Alfred van der Meulen (1969)
Alfred, freelance technicus en lichtontwerper. Werkte tien jaar in het LAKtheater in Leiden en ging na de sluiting aan de slag als zzp’er. Reisde met -en ontwierp voor- onder anderen het Willem Breuker Kollektief, Maas theater&dans, Fay Claassen, Servaes Nelissen en Mugmetdegoudentand. Dit seizoen een reprise tournee met De Grieken van Duda Paiva en nu voor Horror van Jakop Ahlbom in de rol van voorbereidend lichttechnicus. website: www.lichtinval.com

Yuri Schreuders
Yuri Schreuders(1986)
Yuri Schreuders studeerde in 2012 af aan de Opleiding Techniek en Theater aan de Theaterschool Amsterdam, waar hij zich specialiseerde als lichtontwerper. Hij werkte als lichtontwerper samen met Jakop Ahlbom aan achtereenvolgens ‘Lebensraum’, ‘Het leven een gebruiksaanwijzing’, ‘BUG’, ‘Horror’ en ‘Swanlake’.

De laatste jaren maakt Yuri ook lichtontwerpen voor o.a. Toneelgroep Oostpool, Toneelschuur Producties, Frascatie, Ro theater, Van der Laan en Woe en Circus Treurdier.

Tom Vollebregt
Tom Vollebregt(1989)
Tom is in 2012 afgestudeerd aan de opleiding Techniek & Theater van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met de specialisatie 1e inspiciënt.
Sindsdien is hij werkzaam als freelance theatertechnicus voor diverse gezelschappen. Daarnaast doet Tom veel technische productie voor kunstprojecten en (circus)theaterfestivals. Tom is hoofd techniek bij Horror in seizoen 2015-2016.

Allard Vonk
Allard Vonk
Allard Vonk studeerde in 2016 af aan het Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound (RITCS) in Brussel met als afstudeerrichting podiumtechnieken. Sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd als geluidstechnicus. Sind een aantal jaar tourt hij met de Jakop Ahlbom Company met ‘Lebensraum’, ‘BUG’, ‘Horror’, ‘Swanlake’ en ‘Innenschau’.
Als zelfstandig theatertechnicus werkt Allard bij verschillende gezelschappen en theaters en ontwierp hij het licht bij Michael Bijnens, Naomi Velissariou en Der Vlerk.
Michel van der Weijden
Michel van der Weijden(1968)
Michel, freelanche technicus. Michel is in 1998 begonnen als huistechnicus bij de Deventer Schouwburg. Vanaf 2001 werkzaam als zzp’er in diverse theaters en evenementen. Sinds 2012 is Michel technicus en vrachtwagenchauffeur bij Lebensraum en momenteel bij Horror.
Judith Wendel
Judith Wendel(1966)
Judith is afgestudeerd in Theaterwetenschap aan de UvA. Ze is vaste dramaturg van Jakop Ahlbom en werkt met hem aan voorstellingen het talentontwikkelingsprogramma van Studio Jakop Ahlbom. Judith werkt daarnaast met andere theatermakers en choreografen. Ze publiceert met en voor makers over hun werk en schrijft voor verschillende makers beleidsplannen en publiciteitsteksten. Ze doceert dramaturgie aan de Theaterschool Amsterdam op de Opleiding Scenografie en Productie Podiumkunsten. Op de Theaterschool is ze betrokken bij de ontwikkeling van ‘Creative Producing’ waarvoor ze ook (inter)nationale symposia organiseert. Verder nam ze zitting in diverse cultuurcommissies en geeft ze inleidingen en nagesprekken bij verschillende voorstellingen.