Aantal uur: 0,8 tot 1,0 fte
Plaats / locatie: Amsterdam

Organisatie
Jakop Ahlbom maakt unieke beeldend-fysieke voorstellingen, met een mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende en poëtische elementen.

Het werk van Jakop Ahlbom heeft de afgelopen jaren het wereldtoneel veroverd. Zijn bejubelde voorstellingen ‘Horror’ en ‘Lebensraum’ spelen over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland, van Australië tot China en door heel West en Oost Europa. Zijn vaak woordeloze, beeldende en fysieke theater spreekt alle publieken ter wereld aan, van kenners tot nieuw publiek, van oud tot jong, van groot tot klein en alles daartussenin.

Per 1 januari 2018 gaat het gezelschap vanuit de eigen organisatie Jakop Ahlbom Company de groei verder vorm geven en haar werkwijze verder professionaliseren. Daarnaast komt er het komende jaar een tournee door Australië aan en maakt de Company met ‘Le Bal’ (werktitel) een nieuwe en groots opgezette grote zaal voorstelling, met live muziek en 10 à 12 spelers.
Vacature
De zakelijk directeur vormt samen met algemeen en artistiek directeur Jakop Ahlbom het management team van Jakop Ahlbom Company en is als zodanig samen met Jakop Ahlbom eindverantwoordelijk voor het presteren, functioneren en uitbouwen van de organisatie.

Van de zakelijk directeur verwachten we de volgende kennis en ervaring:
• Meerdere jaren ervaring in de positie van zakelijke leider of als financieel eindverantwoordelijke binnen een organisatie. Gewend aan het aansturen van een (klein) team van mensen.
• Gedegen kennis van marketing en branding, om vanuit die ervaring de marketingmedewerkers te ondersteunen bij de vertaalslag van de artistieke visie en artistieke en zakelijke concepten naar een toegesneden marketingstrategie, een doeltreffende branding en hieraan ondersteunende publiciteitsmiddelen.
• Bij voorkeur ervaring met het in binnen- en buitenland verkopen van (theater)voorstellingen, daarbij steunend op een groot eigen netwerk. In staat tot productieve samenwerking met het impresariaat dat de voorstellingen van Jakop Ahlbom Company in Nederland verkoopt. In staat om de verkoop aan het buitenland in samenwerking met de lokale agenten vorm te geven en de contractering zelf ter hand te nemen.
• Ervaring in sponsorwerving en het vinden van nieuwe financiële partners. Uitstekende relatiebeheerder met bestaande subsidienten en donateurs.
• Kennis van en ervaring met administratieve processen, zodat er grip ontstaat op de gehele financiële workflow. Hierin kunnen samenwerken met een administratief medewerker. Aansturing van de diverse verantwoordelijken per functiegebied en per productie op begrotingsopstelling en -bewaking.

Qua persoonlijkheid zoeken we iemand die:
• Ondernemend is in woord en daad. Van visie en inhoud naar concrete acties. Proactief, lange lijnen uitzetten, volgens een stappenplan kunnen werken, aanpakken en doorzetten.
• Uitstekende communicatieve vaardigheiden bezit: contactuele vaardigheden, inlevingsvermogen en een heldere, open en directe manier van communiceren.
• Collegiaal en toegankelijk is. Je bent onderdeel van een team, je staat ten dienste van en ondersteunt het artistieke werk van Jakop Ahlbom Company, je bewaakt de financiële kaders, en je zet je in om dat tot een (internationaal) succes te maken.
• Een innovatieve, creatieve en flexibele geest heeft, die erop gericht is het onmogelijke mogelijk te maken. Kennis van innovatief ondernemerschap/creative producing is daarin belangrijk. Dat betekent dat je out-of-the-box kan denken, dat je in staat bent om de consequenties van artistieke keuzes door te vertalen naar innovatieve oplossingen, artistieke en financiële risico’s daarin onderkent en weegt, terwijl je ook de structuur en financiële kaders bewaakt.
• Kan functioneren in een omgeving waarin de artistieke inhoud / de artistieke visie van Jakop Ahlbom leidend is. Je kan je inleven in de mogelijkheden van de verschillende artistiek-inhoudelijke projecten om daar alles uit te halen wat er in zit, zowel in publieksbereik als in financiële uitkomsten. Je kan onderscheid maken in de meer of mindere commerciële potentie van de verschillende producties en deze volledig benutten.

Qua opleiding verwachten we:
• HBO/WO werk en denkniveau
• Bij voorkeur een relevante vakgerichte opleiding;
• Goede beheersing van het Engels in woord en geschrift

Wij bieden een prachtige leidinggevende functie in een sterk groeiende organisatie met een groot potentieel. Arbeidsvoorwaarden conform CAO Toneel en Dans, de hoogte van het salaris is afhankelijk van het aantal ervaringsjaren. Jakop Ahlbom Company is meerjarig gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Contactgegevens
Stuur je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 19 januari 2018 per e-mail naar Michiel Nannen, interim zakelijk leider: michiel@jakopahlbom.nl. Inhoudelijke vragen over de vacature kan je per e-mail stellen aan Jakop Ahlbom: jakop@jakopahlbom.nl. Je hoort uiterlijk 26 januari 2018 van ons of we je uitnodigen voor een gesprek.
Voor een inhoudelijke kennismaking met het werk van Jakop Ahlbom adviseren we je de voorstelling Innenschau [revisited] te bezoeken. Voor speellijst zie agenda.