Marc Pil is vanaf 1 maart 2018 zakelijk directeur bij de Jakop Ahlbom Company. Samen met Ahlbom vormt hij de directie van het gezelschap en krijgt hij de verantwoordelijkheid voor de zakelijke aansturing van de door het artistieke succes snel groeiende organisatie. Deze functie werd sinds het gezelschap op eigen benen staat op interim basis ingevuld door Michiel Nannen.

Zakelijk directeur met (inter)nationale ambities

Jakop Ahlbom heeft bewust de keuze gemaakt om de artistieke en zakelijke ambities in 2018 binnen een geheel zelfstandige organisatie vorm te geven. De nieuwe zakelijk directeur zal zich richten op de uitbouw van het internationale netwerk en de versterking van de nationale positie. Jakop Ahlbom Company werkt voor de verkoop van haar voorstellingen in seizoen 18/19 samen met SENF Theaterpartners (www.senf.nl). Dit najaar wordt gestart met het maken van de nieuwe grote zaal voorstelling, ‘Le Bal’, die in maart 2019 in première zal gaan in Theater de Meervaart.

Over Marc Pil

Sinds zijn studie bedrijfskunde aan de Universiteit Twente werkt Marc Pil (1979) in de podiumkunsten en musea. Hij was als zelfstandig adviseur onder meer betrokken bij VSBfonds, het Dordrechts Museum en Gelders Erfgoed. Daarnaast vervulde hij van 2007 tot 2016 het zakelijk directeurschap van het Amsterdams Kleinkunst Festival en was sinds 2016 zakelijk leider van Over het IJ Festival. Daarnaast gaf hij les aan de Reinwardt Academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en is hij betrokken geweest bij diverse internationale projecten, onder meer als partner bij de Academie voor Cultuurmanagement.