Er zijn dit seizoen voor het talentprogramma van Jakop Ahlbom Company drie onderzoeken geselecteerd. Lees hier welke mimetheatermakers in 2018 bij Studio Jakop Ahlbom aan het werk zijn.

Judith Hazeleger en Koen Kreulen
Anton van der Sluis
VegeLijf (Luuk Weers en Hali Neto)

Judith Hazeleger en Koen KreulenREPEAT_zw-wit

Sinds ze samen de Mime Opleiding van de Amsterdamse Theaterschool volgden werken Koen Kreulen en Judith Hazeleger samen als duo. Ze vinden iets in elkaar wat ze denken te missen in hun eigen aanpak.
REPEAT Een vrouw en een man leven al jaren lang samen. Ze hebben hun eigen werkelijkheid gecreëerd en ontdekken gaandeweg dat ze gevangenen zijn geworden van hun eigen pijn. Er hebben zich in de voorbije tijd littekens gevormd die onontkoombaar en genadeloos zijn. Het gemis van een kind dat er niet meer is, of nooit is geweest, beheerst nog steeds hun leven. Willen ze zo door? Of is het te laat? REPEAT is een fysieke voorstelling, waarbij verlangens en dromen dwars door de werkelijkheid heen lopen.

Concept en regie: Judith Hazeleger, Koen Kreulen. Spel: Carola Bärtschiger en Koen Kreulen. Geluidsontwerp: Bauke Moerman. Projecties: Hendrik Walther. Met dank aan Esther Snelder, Kester Dixon.

 

Anton van der SluisAnton van der Sluis by Joshua Walter_mini

Anton van der Sluis studeerde in 2016 af van de Mime opleiding in Amsterdam. Vanuit zijn liefde voor beweging volgde hij ook workshops bij de opleiding Moderne theaterdans. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in het gebied tussen theater en dans. Anton is gefascineerd door de (on)mogelijkheden van het lichaam en haar verbeeldingskracht.

In dit traject onderzoekt hij de scheiding tussen Hoofd en Lichaam. Wat zijn ze los van elkaar? Hoe communiceren ze met elkaar? Hoe strijden ze met elkaar? En kunnen ze samen komen? Een verlangen het hoofd los te laten en een poging het lichaam te vinden, te grijpen, te zijn. Als een soort kat die zichzelf in zijn staart bijt, want: proberen je lichaam te begrijpen, dat doe je met het hoofd.

Foto: Joshua Walter

 

Luuk Weers en Hali Neto/VegeLijf
duo
VegeLijf is het performance duo van Hali Neto en Luuk Weers. Ze ontmoetten elkaar op de Mime opleiding, en werkten al verschillende keren samen: een duet in samenwerking met Koen van Etten, stage bij Schweigman& en daarnaast het kijken naar en feedback geven op elkaars werk. Hali en Luuk herkenden elkaar in een abstracte denkwijze over het lichaam en besloten de Mime samen af te ronden met een afstudeervoorstelling: Primordial.

In Primordial kwamen zowel hun denkwijze over het lichaam, als over de esthetiek van de sculpturen samen. De interesse om daarna samen te blijven onderzoeken leidde tot VegeLijf.
Centraal in hun onderzoek staan de ‘beginselen van het leven’. Deze onderzoeken ze door te focussen op het menselijk lichaam, dat ze zien als misschien wel het belangrijkste onderdeel van mens zijn. VegeLijf probeert deze ‘beginselen’ te visualiseren en te belichamen. Met hun lichaam creëren ze mooie en vervreemdende bewegende sculpturen. Voor dit project doen ze dat rond het thema het ‘gecrashte lichaam’.