Studio Jakop Ahlbom presenteert:

REPEAT (werktitel)
Van en door: Judith Hazeleger en Koen Kreulen

**18 december is inmiddels vol. Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar op 19 december

Een vrouw en een man leven al jaren lang samen. Ze hebben hun eigen werkelijkheid gecreëerd, en ontdekken langzaam dat ze hun eigen gevangenen zijn geworden. Er hebben zich in de voorbije tijd littekens gevormd die onontkoombaar en genadeloos zijn. Willen ze zo door? Of is het te laat?
REPEAT is een fysieke voorstelling, waarbij verlangens en dromen dwars door de werkelijkheid heen lopen.

Begeleiding: Esther Snelder
Geluid: Bauke Moerman
Projecties: Hendrik Walther
Registratie: Kester Dixon

STUDIO JAKOP AHLBOM
Sinds dit jaar biedt Jakop Ahlbom talentvolle makers de kans om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren. Met Studio Jakop Ahlbom willen we een specifieke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de mime als kunstvorm in Nederland.

Achtergrond.
In het talentontwikkelingsprogramma richten we ons nadrukkelijk niet op de begeleiding van makers binnen Jakops signatuur, maar zetten we in op ontwikkeling van bestaand talent en het opsporen van nieuw talent.

We gaan uit van werk dat in de eerste plaats fysiek en visueel is, en denken vanuit een brede opvatting over mime. We zijn op zoek naar makers die vanuit eenvoudige middelen van veel verbeeldingskracht getuigen. We zijn geïnteresseerd in mimers die fantasierijk, beeldend en veelzeggend durven te zijn. Die eigenheid en eigenwijsheid willen we een plek geven, begeleiden en stimuleren.

Begeleiding.
We bieden de makers onze begeleiding aan en geven ze de kans zich te presenteren aan een groter publiek van toeschouwers en programmeurs. Daarna begeleiden we ze verder in een mogelijk vervolgtraject. Jakop Ahlbom en Judith Wendel bieden inhoudelijke begeleiding. Wilma Kuite begeleidde het zakelijke proces en Sarah-Faye van der Ploeg is de productionele begeleider. Het Fonds Podiumkunsten steunt ons met extra subsidie om deze talentontwikkeling mogelijk te maken. De makers stellen verder waar nodig hun eigen ploeg samen; een eindregisseur, begeleider en/of ontwerpers.
 
Judith Hazeleger & Koen Kreulen.
Voor deze eerste editie tekenen Judith Hazeleger en Koen Kreulen. Judith is vaste speler bij de Jakop Ahlbom Company en creëert al sinds haar opleiding aan de Mimeopleiding samen met medemimer Koen Kreulen verschillende voorstellingen. Binnen Studio Jakop Ahlbom stellen ze zich de uitdaging om op basis van deze eerste presentatie een avondvullende voorstelling te ontwikkelen.
 
Presentaties.
Met plezier nodigen we jullie uit bij de presentaties op 18 en 19 december aanstaande om 20.00 uur in de studio van de Jakop Ahlbom Company, Kauwgomballenfabriek, Daniël Goedkoopstraat 28, Amsterdam.

Aanmelden bij Sarah-Faye van der Ploeg/ sarah-faye@productiecollectief.nl / 06-53988210