Project Description

Innenschau the 2018 remake

Synopsis

Na zeven jaar maakt Jakop Ahlbom een remake van zijn voorstelling Innenschau. In deze surrealistische thriller raken de levens van een verpleegkundige, een stalker en een ontslagen bankmedewerker onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als kijker wordt je meegezogen in hun gitzwarte wereld van achtervolgingsfantasieën, raadselachtige taferelen en Kafkaëske situaties.

Trailer

coming soon
De live muziek van Alamo Race Track leidt je als een gids door de koortsachtige droomwereld waarin illusie en realiteit met elkaar in gevecht gaan. Ahlbom gunt ons, met een mix van dans, theater, illusionisme en special effects, op een grimmige, maar dromerige wijze een kijkje in het onderbewustzijn van de mens.
Jakop Ahlbom heeft uitgebreid getoerd in zowel binnen- als buitenland, met prijswinnende voorstellingen als Vielfalt, Lebensraum en Horror. Zeven jaar geleden bewees hij al dat hij als geen ander op een humoristische manier pijnlijke situaties weet te verbeelden, zonder de kracht van het drama te verliezen. Nu is Innenschau, zonder tekst en met nieuwe nummers van Alamo Race Track, terug in de grote zaal.

Innenschau 2010

“In zijn nieuwe productie ‘Innenschau’krijgt Hitchcock kafkaëske trekjes in een onderzoek naar de achterkant van het menselijke verlangen. Geen logica, wel causaliteit die je dwingt mee te gaan in deze breinkraker vol thrillerelementen.”
Trouw
“Innenschau is een whodunnit zonder oplossing en in de verkeerde volgorde, met een stoet aan beelden uit een verwarde ziel. Die beelden zijn de grootste kracht.”
De Volkskrant
“Mooie absurdistische, droomachtige scènes worden afgewisseld met thrillerachtige fragmenten.”
Haarlems Dagblad
“De beeldtaal wordt bovendien kracht bijgezet door de goed uitgevoerde en energieke dans en mime tussendoor. De choreografie van de dans is uitgebalanceerd en origineel. Daarnaast is er nog de bijzonder geslaagde samenwerking met de band Alamo Race Track, die constant op het toneel is en het geheel van een muzikale omlijsting voorziet. De spanning van het verhaal wordt op de juiste momenten onderbroken door zoete popliedjes en scherpe gitaarsolo’s.”
Theaterjournaal
Read articles

Credits

Regie: Jakop Ahlbom
Spelers: Reinier Schimmel, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Luc van Esch, Kami-Lynne de Bruin, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Sofieke de Kater.

Muziek: Alamo Race Track
Guitaar, pedal steel: Leonard Lucieer
Vocals, guitaar: Ralph Mulder
Drums: Thomas van den Berg
Cello: Jelte van Andel

Dramaturgie: Judith Wendel
Kostuum ontwerper: Nicky Nina de Jong
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Muziek technoloog: Thomas Koopmans
Decorbouw: Douwe Hibma

Scènefotografie 2010: Stephan van Heesteren
Scènefotografie 2018: Sanne Peper

Hoofd techniek: Tom Vollebregt
Geluidstechnicus: Allard Vonk
Decor/rekwisieten: Remco Gianotten
Chauffeur/technicus: Michel van der Weijden
Licht technicus: Alfred van der Meulen
Technisch coördinator: Prem Scholte Albers

Productieleider en tourmanager: Sarah Faye van der Ploeg
PR/Marketing: Anil Jagdewsing, Pien Roeland
Zakelijke leiding/verkoop: Wilma Kuite, Alles voor de Kunsten

Speellijst