LE BAL (2019)

Synopsis

Met ‘Le Bal’ (werktitel) maakt de Jakop Ahlbom Company een nieuwe en groots gemonteerde voorstelling, die een dwarsdoorsnede biedt van hoe we (samen)leefden in de afgelopen 100 jaar. Ahlbom creëert een danslokaal waarin de mensen samenkomen, op zoek naar liefde, gezelschap, vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich.

Gedurende de voorstelling zien we de tijd verstrijken. Ahlbom laat zich voor de voorstelling onder meer inspireren door de film ‘Le Bal’ van Ettore Scola. Dit bijzondere spektakel zal in zijn eigen kenmerkende en beeldend-fysieke stijl uitgevoerd worden, met een mix van mime, dans, slapstick, special effects en vervreemdende, betoverende en poëtische elementen. Het geheel wordt muzikaal ondersteund met bekende wereldhits, live uitgevoerd door de band Alamo Race Track.

De vaak woordeloze, beeldende en fysieke voorstellingen van Jakop Ahlbom veroveren het wereldtoneel en spreken alle soorten publiek aan, van kenners tot nieuw publiek, van oud tot jong, van groot tot klein en alles daartussenin.

In de media


Coming soon...

Credits

Concept en regie: Jakop Ahlbom
Spel: 12 spelers
Muziek: Alamo Race Track
Première datum: 22 maart 2019
Verkoop Nederland: SENF
Boekingen en informatie: Marc Pil T: +31 (0)20 8950651, E: marc@jakopahlbom.nl

Speellijst