REPEAT CAMPAGNEBEELD 1 KLEIN

Studio Jakop Ahlbom

Studio Jakop Ahlbom is het talentontwikkelingstraject dat de Jakop Ahlbom Company begin 2017 startte. Binnen Studio Jakop Ahlbom bieden we talentvolle mimemakers de kans om eigen werk te ontwikkelen en te presenteren. Met Studio Jakop Ahlbom willen we een specifieke bijdrage leveren aan de zichtbaarheid en ontwikkeling van de mime als kunstvorm in Nederland.

Le Bal (2019)

Le Bal (2019)

Première op 22 maart 2019 in de Meervaart.

Met Le Bal: het dansfeest van de eeuw creëert de Jakop Ahlbom Company een danslokaal. De plek waar iedereen alles kan loslaten, en zich kan overgeven aan de roes van het moment. Terwijl er buiten een eeuw aan ons voorbij trekt, proberen de bezoekers van het danslokaal de realiteit buiten te houden en hun dromen te volgen.

A0blanco_Horror_2_22-07-2015.indd

Horror

HORROR is deze zomer te zien op de Biënnale in Venetië en maakt een tournee door Australië. Dit najaar zijn we dan weer heel even in de Nederlandse schouwburgen.

Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

Lebensraum.JakopAhlbom.kleinstaand1.300dpi.StephanvanHesteren

Lebensraum

LEBENSRAUM tourt net als Horror veel internationaal. De cast vertrekt binnenkort voor een week naar Shanghai en we spelen deze zomer samen met Horror op de Biënnale in Venetië. In februari 2019 zijn we weer een maand te zien in de Nederlandse theaters.

Twee mannen leven samen in een kleine kamer. Ingenieus hebben zij hun ruimtegebrek opgelost. Alles is multifunctioneel: het bed is tevens een piano en de boekenkast doet ook dienst als ijskast. Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mechanische werkster. Al snel blijkt dat deze dame meer plannen heeft dan alleen maar vreedzaam poetsen. Een pop met een eigen wil die zich niet laat commanderen. Het wordt druk in het eenkamerappartement. Die laatste uitvinding lijkt hun ondergang te worden…

Innenschau-03-Sanne-Peper

Innenschau [Revisited]

Op 17 januari 2018 ging INNENSCHAU [Revisited] in première. De voorstelling speelde tot en met april 2018 in verschillende schouwburgen en theaters in Nederland en België.

Innenschau (Duits): introspectie, inwaartse observatie van je eigen mentale processen. In zijn eigen unieke beeldtaal toont regisseur Jakop Ahlbom met Innenschau [Revisited] een unheimische wereld waar we niet meer weten of onze herinneringen kloppen en of onze observaties op de werkelijkheid gebaseerd zijn.

Der Prozess_vorab1_Sebastian Brandes_c_Andreas Etter

Der Prozess (2015, gastregie)

Morgen Post **** “In den 90 Minuten kommt das Publikum aus dem Staunen kaum heraus… einfach wunderbar. Der Regisseur is ein Gaukler, ein Täuscher, ein Verzauberer…Alboms Namen wird man sich merken müssen. Die Wirkungen seiner Inszenierung sind ebenso schwer zu beschreiben wie die einer Zaubershow. Hingehen!”

SL-postershoot-5 web

Swan Lake (2016) coproductie met ICK

Swan Lake is een co-productie met ICKamsterdam en De Meervaart, en speelt daar van dinsdag 21 t/m donderdag 30 juni 2016, première vrijdag 24 juni 2016.

BUG 09 Sanne Peper klein

BUG (2014)

NRC Handelsblad****
“Hun subtiele spel past bij een spannende sciencefiction, hun steeds grotesker strijd bij een aanstekelijke komedie.”

hoffmann3_1765(c)ThomasAurin_hf

Hoffmann (2013, gastregie)

Morgen Post ****
“In den 90 Minuten kommt das Publikum aus dem Staunen kaum heraus… einfach wunderbar. Der Regisseur is ein Gaukler, ein Täuscher, ein Verzauberer…Alboms Namen wird man sich merken müssen. Die Wirkungen seiner Inszenierung sind ebenso schwer zu beschreiben wie die einer Zaubershow. Hingehen!”

innenschau.JakopAhlbom.PeterAlamoRacetrack.Liggend.FotoStephanvanHesteren.300dpi

Innenschau (2010)

foto7_de_architect

De Architect (2008)

JakopAhlbom.Vielfalt.StephanvanHesteren.JakopKelly.2.300dpi

VIELFALT (2006)

foto-lost-3

Lost (2004)

foto.JakopAhlbom.Nurzurerinnerung4

Nur zur erinnerung (2002)

foto.JakopAhlbom.stellamaris3.72dpi

Stella Maris (2000)