Innenschau 10 © Sanne Peper

Innenschau [Revisited]

Première 6 januari kijk op de speellijst wanneer we bij jou in de buurt komen.
KAARTVERKOOP IS GESTART!


Na zeven jaar maakt Jakop Ahlbom een remake van zijn voorstelling Innenschau. Ahlbom gunt ons, met een mix van dans, theater, illusionisme en special effects, op een grimmige, maar dromerige wijze een kijkje in het onderbewustzijn van de mens.

A0blanco_Horror_2_22-07-2015.indd

Horror

HORROR voor één keer terug in Nederland, 8 september in Stadsschouwburg Velsen te IJmuiden. Daarna op tournee in Duitsland en Wenen, check de agenda voor data en kaartjes!

Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

Lebensraum.JakopAhlbom.kleinstaand1.300dpi.StephanvanHesteren

Lebensraum

LEBENSRAUM eenmalig terug op de Nederlandse planken, 7 oktober in het Nationale Theater, KS te Den Haag!

Twee mannen leven samen in een kleine kamer. Ingenieus hebben zij hun ruimtegebrek opgelost. Alles is multifunctioneel: het bed is tevens een piano en de boekenkast doet ook dienst als ijskast. Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mechanische werkster. Al snel blijkt dat deze dame meer plannen heeft dan alleen maar vreedzaam poetsen. Een pop met een eigen wil die zich niet laat commanderen. Het wordt druk in het eenkamerappartement. Die laatste uitvinding lijkt hun ondergang te worden…

Der Prozess_vorab1_Sebastian Brandes_c_Andreas Etter

Der Prozess (2015, gastregie)

Morgen Post **** “In den 90 Minuten kommt das Publikum aus dem Staunen kaum heraus… einfach wunderbar. Der Regisseur is ein Gaukler, ein Täuscher, ein Verzauberer…Alboms Namen wird man sich merken müssen. Die Wirkungen seiner Inszenierung sind ebenso schwer zu beschreiben wie die einer Zaubershow. Hingehen!”

SL-postershoot-5 web

Swan Lake (2016) coproductie met ICK

Swan Lake is een co-productie met ICKamsterdam en De Meervaart, en speelt daar van dinsdag 21 t/m donderdag 30 juni 2016, première vrijdag 24 juni 2016.

BUG 09 Sanne Peper klein

BUG (2014)

NRC Handelsblad****
“Hun subtiele spel past bij een spannende sciencefiction, hun steeds grotesker strijd bij een aanstekelijke komedie.”

hoffmann3_1765(c)ThomasAurin_hf

Hoffmann (2013, gastregie)

Morgen Post ****
“In den 90 Minuten kommt das Publikum aus dem Staunen kaum heraus… einfach wunderbar. Der Regisseur is ein Gaukler, ein Täuscher, ein Verzauberer…Alboms Namen wird man sich merken müssen. Die Wirkungen seiner Inszenierung sind ebenso schwer zu beschreiben wie die einer Zaubershow. Hingehen!”

innenschau.JakopAhlbom.PeterAlamoRacetrack.Liggend.FotoStephanvanHesteren.300dpi

Innenschau (2010)

foto7_de_architect

De Architect (2008)

JakopAhlbom.Vielfalt.StephanvanHesteren.JakopKelly.2.300dpi

VIELFALT (2006)

foto-lost-3

Lost (2004)

foto.JakopAhlbom.Nurzurerinnerung4

Nur zur erinnerung (2002)

foto.JakopAhlbom.stellamaris3.72dpi

Stella Maris (2000)