We geloven in de kracht van verbeelding. In onze fantasie kan immers altijd alles, zijn er geen beperkingen, geen barrières. In de werelden die wij verbeelden kan je verder kijken dan je ooit deed, gelden geen dogma’s of vooroordelen. Ons denken wordt erdoor opengezet, onze zintuigen komen tot leven, onze dromen worden werkelijkheid. We erkennen wie we zijn, wat mensen zijn, in alles wat ons beweegt. Daarom maken we onze voorstellingen.

Wij verbeelden het onvoorstelbare

De Jakop Ahlbom Company is het mimegezelschap van regisseur Jakop Ahlbom. Het gezelschap creëert zowel groots gemonteerde voorstellingen voor de grote zaal, als meer intiemere voorstellingen voor de middenzaal. De voorstellingen hebben een unieke en uitgesproken eigen stijl. Ahlbom gebruikt een mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende elementen. Hij gebruikt filmische effecten en vaak livemuziek om zo poëtische en betoverende werelden te scheppen.

Het gezelschap is gevestigd in Amsterdam en is een van de huisgezelschappen van Theater De Meervaart. De voorstellingen worden over de hele wereld gespeeld.

Jakop Ahlbom Company heeft een ANBI-status, waardoor schenken aan het gezelschap fiscale voordelen heeft.

Wij zijn aangesloten bij de NAPK en hanteren de cao toneel en dans.

Het bestuur en de raad van toezicht van de Jakop Ahlbom Company volgen de Code Cultural Governance en de Fair Practice Code.

Lees hier onze jaarverslagen: 2014, 2015, 2016 en 2017 en ons beleidsplan 2017-2020.

Het bestuur van Jakop Ahlbom Company bestaat uit Jakop Ahlbom en Marc Pil. Voor de uitvoering van hun werkzaamheden ontvangen de directieleden een cao conforme honorering.

De raad van toezicht bestaat uit:

  • Els Iping (voorzitter)
  • Mohamed Aadroun (penningmeester)
  • Michiel Nannen (secretaris)
  • Robert Klaver

De toezichthouders krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

Stichting Jakop Ahlbom Company ontvangt voor haar activiteiten en beheer structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.