We geloven in de kracht van verbeelding. In onze fantasie kan immers altijd alles, zijn er geen beperkingen, geen barrières. In de werelden die wij verbeelden kan je verder kijken dan je ooit deed, gelden geen dogma’s of vooroordelen. Ons denken wordt erdoor opengezet, onze zintuigen komen tot leven, onze dromen worden werkelijkheid. We erkennen wie we zijn, wat mensen zijn, in alles wat ons beweegt. Daarom maken we onze voorstellingen.

Wij verbeelden het onvoorstelbare

De Jakop Ahlbom Company is het mimegezelschap van regisseur Jakop Ahlbom. Het gezelschap creëert zowel groots gemonteerde voorstellingen voor de grote zaal, als meer intiemere voorstellingen voor de middenzaal. De voorstellingen hebben een unieke en uitgesproken eigen stijl. Ahlbom gebruikt een mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende elementen. Hij gebruikt filmische effecten en vaak livemuziek om zo poëtische en betoverende werelden te scheppen.

Het gezelschap is gevestigd in Amsterdam en is een van de huisgezelschappen van Theater De Meervaart. De voorstellingen worden over de hele wereld gespeeld.

Het bestuur van Jakop Ahlbom Company bestaat uit Jakop Ahlbom en Marc Pil.

De raad van toezicht bestaat uit:

  • Els Iping (voorzitter)
  • Mohamed Aadroun (penningmeester)
  • Michiel Nannen (secretaris)
  • Robert Klaver

De toezichthouders krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Bekijk hier het RvT-reglement.

Stichting Jakop Ahlbom Company ontvangt voor haar activiteiten en beheer structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Jakop Ahlbom Company heeft een ANBI-status, waardoor schenken aan het gezelschap fiscale voordelen heeft.

Jaarverslagen en beleidsplan

Lees hier onze jaarverslagen:

2014
2015
2016
2017
2018
beleidsplan 2017-2020