Cast & Crew

Jakop Ahlbom, artistiek leider, regisseur, speler

Lees hier de biografie van Jakop Ahlbom.

Reinier Schimmel, speler

Reinier Schimmel heeft de opleiding ‘Expressionistisch Danstheater’ afgerond in 1995. Hij danste bij Panama Pictures van Pia Meuthen, Piet Rogie, Blok&Steel, en de Ismaël Ivo Company o.l.v. Johann Kresnik. Daarnaast heeft hij vele projecten gedaan bij Dansateliers, DansWerkplaats Amsterdam en Korzo Producties.

Als acteur speelde hij bij de Theatercompagnie van Theu Boermans. In Seizoen 2011-2012 speelde hij in ‘Soldaat Van Oranje’ de musical. Hij speelde in een aantal korte films, in de speelfilm ‘Vreemd Bloed’, en in verschillende tv-series.

Sinds 2006 is hij een van de vaste spelers bij de Jakop Ahlbom Company. Hij speelde in Vielfalt, Innenschau, Bug, Swanlake Innenschau | revisited, en momenteel in Lebensraum, Horror en Le Bal.

Luc van Esch, speler

Luc is in 1996 afgestudeerd aan de Mimeschool in Amsterdam. Vervolgens is hij als speler actief geweest bij oa. Els Inc., danstheater Aya, Erik Whien, Keren Cytter, Jochen Stechmann, Danielle van Vree, Houten Huis en vele anderen. Eigen werk maakte hij tot 2008 onder de naam theatergroep Ubbergen.

In 2008 is Luc van Esch afgestudeerd aan Dasarts, Advanced Theatre and Performance Studies. Inmiddels werkt hij, naast zijn werk als performer, ook als regisseur op freelance basis. Luc speelde bij Jakop Ahlbom in Lost, BUG, Het Leven een Gebruiksaanwijzing, Innenschau | Revisited en momenteel in Horror en Le Bal.

Gwen Langenberg, speler

Gwen is in 1998 afgestudeerd als danseres aan de AHK. Sindsdien is zij werkzaam in verschillende disciplines zoals film, danstheater en jeugddanstheater. Ze heeft onder andere gewerkt voor Theatergroep Siberia, Compagnie ‘Cie sQueezz, Theatre Espace, Joop van den Ende, Suzy Blok, Saskia Bodeke & Peter Greenaway, Danstheater Aya en Cecilia Moisi.
Gwen speelde bij Jakop Ahlbom Company in Innenschau, Vielfalt, Het Leven Een Gebruiksaanwijzing, Hoffmann bij de Deutschee Oper en Innenschau|Revisited. Momenteel is ze te zien in Horror en Le Bal.

Yannick Greweldinger, speler

Yannick is in 2011 afgestudeerd aan de mimeopleiding in Amsterdam. Hij werkte met o.a. met Ivana Muller en Oystein Johansen in verschillende voorstellingen. Daarnaast maakt hij zelf voorstellingen met Dwayne Toemere als Mimetheatergroep Botlek.
Yannick speelde bij Jakop Ahlbom Company in Innenschau en Hoffmann bij de Deutse Oper. Momenteel is hij te zien in Horror, Lebensraum en Le Bal.

Sofieke de Kater, speler

Sofieke is in 2009 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde o.a. bij Toneelgroep De Appel, Huis van Bourgondië en Stichting Nieuwe Helden.
Sofieke speelde bij Jakop Ahlbom Company in Vielfalt, Het Leven Een Gebruiksaanwijzing en Bug. Momenteel is ze te zien in
 Horror en Le Bal.

Thomas van Ouwerkerk, speler

Thomas van Ouwerkerk studeerde af aan de Toneelschool Utrecht in 2011 en deed een korte opleiding aan L’Ecole Philippe Gaulier in Parijs. Vervolgens volgde hij zijn passie voor fysiek en beeldend theater. Thomas werkt als acteur voor gezelschappen als Familie Flöz (DLD), Abattoir Fermé (BE) en Theater Hotel Courage (NL). In 2015 speelde hij in de reprise van ‘Monkey’ van Abattoir Fermé. Sinds juni 2016 tourt hij internationaal met de voorstelling ‘Teatro Delusio’ van Familie Flöz. Thomas speelde in 2015 met ‘Horror’ en in 2017 met ‘Teatro Delusio’ op het London International Mime Festival. Daarnaast is hij lid van het collectief ’Thomas, Sacha en Jos’, een trio theatermakers die storytelling combineren met objecten, beeld, muziek en spel. Voor Jakop Ahlbom Company speelde hij in Leven, een gebruiksaanwijzing en momenteel in Horror.

Judith Hazeleger, speler

Judith Hazeleger is in 2010 afgestudeerd aan de Mime Opleiding op de Amsterdamse Theaterschool. Momenteel speelt ze in How to build a Universe van Davy Pieters en vormt ze een mime-duo met Koen Kreulen waarmee ze ook REPEAT maakte. Daarnaast maakt ze solo performances en regisseert ze voorstellingen die op verschillende plekken en festivals spelen. PLATH is haar meest recente solo. LARGO maakte ze voor het Amsterdamse Bos tijdens Boslab. Naast theater speelt ze ook in films van onder meer Bobbie Koek (Equilibrium Sepsis), Lisette Olsthoorn (in ontwikkeling) en Felix van Cleeff (Black Dog). Judith speelde bij Jakop Ahlbom Company in Vielfalt, Innenschau (Revisited), Het leven een Gebruiksaanwijzing en momenteel in Horror.

Bodine Sutorius, speler

Bodine Sutorius studeert op dit moment aan de Mimeopleiding van de Academie voor Theater & Dans in Amsterdam. Tegelijkertijd speelde ze al in voorstellingen van mime makers zoals Boukje Schweigman (Schweigman&) en  Boogaerdt/VanderSchoot. Ook had ze een rol in de opera ‘Die Zauberflöte’ van Simon McBurney.
Bij Jakop Ahlbom Company is Bodine te zien in Le Bal.

 

Çigdem Polat, speler

Çigdem Polat besloot na haar opleiding bij het Art and Entertainment College door te studeren aan de opleiding Urban Contemporary Dance aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Tijdens haar opleiding kreeg ze een contract aangeboden bij Jan Fabre/Troubleyn waar ze internationale tourde met ‘Belgian Rules/Belgium Rules’. Hier is ze op zoek gegaan naar emotionele/fysieke grenzen en de eerlijkheid van uitputting.
Çigdem balanceert in haar performance tussen dans en fysiek theater. Ze heeft een unieke bewegingskwaliteit die geïnspireerd is op onder andere gebarentaal. In haar performances toont ze een intense gevoelswereld, waarbij ze de kijker uitnodigt om de moed van kwetsbaarheid te aanschouwen en de kracht van transparantie te omarmen.
In 2020 is Çigdem bij Jakop Ahlbom Company te zien in Syzygy.

Maurits van den Berg, speler

Maurits van den Berg studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de HKU. Hij maakte en speelde Gasten voor Toneelschap Beumer & Drost en won daarmee de Zilveren Krekel jeugdtheaterprijs voor ‘beste productie’. Verder speelde hij bij o.a. NNT, Bonte Hond, De Toneelmakerij en NTjong. Daarnaast vormde hij samen met toneelschrijver Rik het gezelschap BERG&BOS. In 2013 ging hun eerste zaalproductie Drive-in in première in samenwerking met Bellevue Lunchtheaterproducties. In 2016 ging hun voorstelling Een coming of age voor bejaarden in première, en kreeg naast enthousiaste recensies ook een nominatie voor de prijs van beste script. In 2019 gaat hun nieuwe voorstelling ‘In Vrede’ in première. Maurits speelt momenteel in Horror.

 

Andrea Beugger, speler

Andrea Beugger, geboren en opgegroeid in Zwitserland begon met dansen op haar vierde. In 1993 studeerde Andrea af aan de Codarts Dansacademie Rotterdam. Haar indrukwekkende carrière voert langs Krisztina de Châtel, Hans Hof Ensemble, Karina Holla, Panama Pictures, Danstheater Aya, Vloeistof, Danstheater Telder, Bollwerk, Plan d-, Schweigman&, Dylan Newcombs, Tanzplan Ost, Peter Greeneway en vele anderen. Door de jaren heen heeft ze zich ontwikkeld als choreograaf en maakt ze werk in opdracht voor onder andere de Stadsschouwburg Amsterdam, televisieomroepen en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Andrea speelt momenteel in Horror.

Silke Hundertmark, speler

Silke is in 1998 afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans in Amsterdam. Na haar opleiding is zij intensief gaan samenwerken met Jakop Ahlbom. Daarnaast werkt ze met verschillende choreografen in Nederland en Duitsland, waaronder Antje Pfundtner, Andrew Morrish en werkt ze regelmatig samen met beeldend kunstenaar/poppenspeler Ulrike Quade.

Silke speelde bij Jakop Ahlbom Company in Stella Maris, Lost, Nur zur Erinnerung, Vielfalt, Innenschau (| revisited) en momenteel Lebensraum, Horror, Le Bal en binnenkort in Syzygy.

Haar rol als pop in Lebensraum leverde haar een nominatie voor een Colombina op, de meest indrukwekkende bijdragende rol van seizoen 2011-2012.