Educatie

De voorstellingen van Jakop Ahlbom Company zijn niet alleen toegankelijk voor een internationaal publiek. Ze sluiten ook erg goed aan bij de interesses en belevingswereld van jongeren.

Herkenbaar zijn de voorstellingen door een unieke en uitgesproken eigen stijl, die een mix is van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende elementen. Vaak zijn ook filmische effecten en livemuziek onderdeel van een voorstelling om zo poëtische en betoverende werelden te scheppen.

Jakop Ahlbom Company biedt workshops aan ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek. Deze workshops richten zich op scholieren en studenten van 15 jaar en ouder. In deze voorstelling maken de deelnemers kennis met de maakwijze van Jakop Ahlbom, met de thematiek van de voorstelling en staan zij zelf als acteur of actrice op de vloer.

Voor boekingen en meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Liefting: educatie@jakopahlbom.nl

Op dit moment zijn de volgende workshops beschikbaar:

Vielfalt

Illusionisme, omgangsvormen, visueel spektakel, slapstick

Ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek gaan leerlingen onder begeleiding van een theaterdocent de vloer op en maken zij kennis met de stijl van Jakop Ahlbom. Een bomvol programma vol met goocheltrucs, gesprekken over liefde en een spoedcursus slapstick. Kijk hier voor meer informatie.

Horror

horrorgenre, film, illusionisme, spanning

Hoe creëer je een horrorsfeer in de klas? Wat roept spanning op? Ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek onderzoeken leerlingen samen het horrorgenre. Met nepbloed, maskers en diverse trucs.

Syzygy

zelfbeeld, lichaam, invloed van cultuur en media, (voor)oordelen

Het lichaam is het machtigste maar ook het meest kwetsbare dat we bezitten. In deze workshop stellen wij onszelf de vraag: hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld, en kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver kan maakbaarheid gaan, en wat is schoonheid? Diverse spelopdrachten dagen de deelnemers uit om de antwoorden om te zetten in theatrale beelden.

Praktische informatie
Duur workshop 1,5 tot 2 uur
Leeftijd 15+
Kosten €200,- per workshopgroep* (excl. reiskosten theaterdocent)
* Een workshopgroep bestaat uit max. 22 deelnemers. Het is mogelijk om voor  meerdere groepen tegelijkertijd een workshop te organiseren.