Educatie

De voorstellingen van Jakop Ahlbom Company zijn niet alleen toegankelijk voor een internationaal publiek. Ze sluiten ook erg goed aan bij de interesses en belevingswereld van jongeren. Al worden de voorstellingen niet specifiek gemaakt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, met veel succes en plezier hebben schoolklassen de afgelopen jaren voorstellingen van Lebensraum en Horror bezocht.

Bij al onze voorstellingen biedt Jakop Ahlbom Company inleidingen en theaterworkshops aan, die afgestemd worden op de doelgroep en een verdiepende beleving bieden voor het kijken naar de voorstellingen. Wij zijn acceptant van de cultuurkaart. 

Voor boekingen en meer informatie, Laura Liefting: educatie@jakopahlbom.nl

Op dit moment zijn de volgende workshops beschikbaar:

Le Bal, workshop bovenbouw VO, duur 1,5 uur
Deelnemers maken kennis met de unieke en bijzondere maakwijze van theatermaker Jakop Ahlbom. Onder begeleiding van een theaterdocent gaan de leerlingen aan de slag met hun eigen Le Bal. Wat is er in de afgelopen 15, 16, 20 jaar gebeurd in Nederland en op welke manier heeft dit invloed op hun leven gehad? Gezamenlijk bedenken en spelen de deelnemers de Le Bal van hun leven.

Horror, workshop bovenbouw VO, duur workshop 2 uur
Hoe creëer je een horrorsfeer in de klas? Wat roept spanning op? Ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek onderzoeken leerlingen samen het horrorgenre. Met nepbloed, magneten, maskers en afgehakte ledematen.