Vielfalt

By 13 juni 2022Geen categorie

Vielfalt

Jakop Ahlbom Company keert terug in Nederlandse theaters met de internationale succesvoorstelling Vielfalt. Als in een surrealistische film wordt het publiek meegevoerd in dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. Vielfalt tart de grenzen van onze verbeelding en verrijkt de fantasie.

Een verdwijntruc als start van een surrealistische zoektocht

Een goochelaar laat een vrouw verdwijnen. Zij keert niet terug. Haar man doet alles om zijn geliefde terug te vinden en stapt de magische wereld van de goochelaar binnen. Hij komt terecht in een surreëel doolhof waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen. Elke keer als hij haar lijkt te vinden, ontglipt ze hem. De man verdwaalt dieper en dieper in de geest van de goochelaar.

02

donderdagfebruari

VielfaltTheater BellevueAmsterdam20.30 uur

“Vielfalt is pure magie. Het is allemaal zo bizar en tegelijkertijd normaal in de wereld van Ahlbom dat je er vol verbazing naar kijkt en in wordt meegezogen” - De Volkskrant “Ahlbom beheerst de kunst om de toeschouwer te blijven boeien.” - 8 Weekly “De trucs en het hoogstaande bewegingsspel wekken bewondering op. Maar bovenal is Vielfalt erg geestig." - NRC Handelsblad

Achtergrond

Vielfalt werd in 2007 geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en betekende Ahlboms doorbraak bij het grote publiek. Na internationaal succes is de voorstelling na meer dan tien jaar terug op de Nederlandse podia.

Credits

VOOR DE ORIGINELE CAST EN CREW BEKIJK JE DE VOORSTELLINGSPAGINA UIT 2009.

Concept en regie: Jakop Ahlbom
Cast: Reinier Schimmel, Jakop Ahlbom, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Silke Hundertmark, Merette van Hijfte, Pleuni Veen
Scenografie: Daniel Ament
Eindregie: Jeroen van den Berg
Geluidsdecor: Wim Conradi
Kostuums: Susann Rittermann
Uitvoering decor: Jochen Plass en Olivier Louter
Decoratie decor: Carin Heslinga
Goocheladvies: Woedy Woet
Scènefotografie: Bart Grietens
Techniek: Tom Vollebregt, Allard Vonk, Hessel Hilgersom, Michel van der Weijden
Met dank aan: Myrthe Kuipers en Freek Nieuwdorp

- - - - -