Knock-Out

Augustus – september 2021

Praktische informatie

  • Workshop duren 1,5 tot 2 uur
  • Kosten €150,- per workshopgroep* (excl. reiskosten docenten)
  • Wij zijn cultuurkaartacceptant
  • Workshops worden georganiseerd op school of in het theater (in overleg)

* Wij adviseren max. 20 deelnemers per groep. Het is mogelijk om voor meerdere groepen tegelijkertijd een workshop te organiseren.

Een turboslapstickvoorstelling

Na de internationale successen van Horror en Lebensraum, presenteert Jakop Ahlbom Company in coproductie met ISH Dance Collective en DeLaMar Theater de nieuwe voorstelling Knock-Out. In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Het publiek krijgt geen tijd voor bezinning, zit zwetend op zijn stoel, met een verhoogde hartslag. Deze ode aan de actiefilm is exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De gokverslaafde Larry en zijn ontevreden vrouw Buffy worden gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl hij onderweg is om het losgeld te brengen, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht in een ultieme poging het geld veilig te stellen.
In Knock-Out worden alle fysieke grenzen opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt.

Knock-Out is een fysieke komedie over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers en Jackie Chan. ‘Het leek voorbehouden aan film, maar theatermaker Jakop Ahlbom krijgt het ook voor elkaar in een theaterzaal.’ – NRC over Horror.

WORKSHOP

In deze workshop gaan de deelnemers zich zoveel mogelijk toe-eigenen. Ze nemen de leiding, maken de beste deals, pakken zoveel als ze kunnen. We onderzoeken hoe we egoïsme en materialisme kunnen uitvergroten tot het maximale.

Heb je interesse in een workshop of wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

No items found

Credits

Regie: Jakop Ahlbom
Choreografie: Marco Gerris
Dramaturgie: Judith Wendel
Spel: Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo, Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Freek Nieuwdorp, Arnold Put, Bodine Sutorius
Muziek (live): Leonard Lucieer
Geluidsontwerp: Wim Conradi
Decorontwerp: Thomas Rupert
Lichtontwerp: Marc Heinz
Kostuumontwerp: Esmée Thomassen
Hoofd productie Jakop Ahlbom Company: Sarah Faye van der Ploeg
Hoofd techniek Jakop Ahlbom Company: Tom Vollebregt
Voorstellingsleider: Boaz van der Ban
Technische crew DeLaMar Theater: Florian Egbers, Steffie de Haan, Ray Elderman