Unseen

April – mei 2023

Praktische informatie

  • De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten
  • Workshop duren 1,5 tot 2 uur
  • Kosten vanaf €150,- per workshopgroep* (excl. reiskosten docenten)
  • Wij zijn cultuurkaartacceptant
  • Workshops worden georganiseerd op school of in het theater (in overleg)

* Wij adviseren max. 20 deelnemers per groep. Het is mogelijk om voor meerdere groepen tegelijkertijd een workshop te organiseren.

In Unseen wordt de toeschouwer meegenomen in een magische wereld waarin niets is wat het lijkt. We zien een jonge vrouw die is vastgelopen in haar relatie. De komst van een inbreker geeft haar leven een nieuwe impuls maar haar relatie met haar man komt onder druk te staan. Dagelijks komt de inbreker het huis binnen. Door gebruik van illusionisme en visuele effecten wordt er een magische werkelijkheid gecreëerd. Als toeschouwer weet je niet waar je kijken moet. Weet de inbreker onzichtbaar en uit het zicht van de man te blijven?

Unseen is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film ‘Bin Jip’. Het toont Ahlboms fascinatie voor magie. Net als in het eerdere Lebensraum is deze voorstelling fysiek, poëtisch en humorvol.

De kenmerkende stijl van Ahlbom, waarbij uitputtende fysieke acts, dans en illusies met elkaar vervlochten zijn. Die momenten zijn vaak poëtisch, zien er fantastisch uit en verrassenSterk zijn de acrobatische toeren van de inbreker, maar ook de soberdere choreografieën als de man en de vrouw nader tot elkaar komen. 

Elisabeth Oosterling – NRC

WORKSHOP

In de workshop werken de deelnemers onder begeleiding van een vakdocent van de Jakop Ahlbom Company. Zij maken kennis met mime en onderzoeken hoe je zonder tekst kunt vertellen wat zich afspeelt in een personage. Hoe kun je een innerlijke strijd, verdriet, verlangen of frustratie verbeelden met jouw lichaam en mimiek? In de workshop leren deelnemers dat elke beweging van een personage, een verhaal vertelt. Welke (verborgen) eigen- schappen of verhalen dragen zij bij zich en hoe vertel je die aan het publiek?

 

Heb je interesse in het bezoeken van deze voorstelling? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Credits

Regie: Jakop Ahlbom
Dramaturgie: Judith Wendel
Spel: Jakop Ahlbom, Reinier Schimmel, Silke Hundertmark
Geluidsontwerp: Wim Conradi
Decorontwerp: Douwe Hipma, Marlies Schot
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Kostuumontwerp: Esmée Thomassen