Unseen

januari – april 2022

Praktische informatie

  • Workshop duren 1,5 tot 2 uur
  • Kosten €150,- per workshopgroep* (excl. reiskosten docenten)
  • Wij zijn cultuurkaartacceptant
  • Workshops worden georganiseerd op school of in het theater (in overleg)

* Wij adviseren max. 20 deelnemers per groep. Het is mogelijk om voor meerdere groepen tegelijkertijd een workshop te organiseren.

In het nieuwe seizoen presenteert Jakop Ahlbom Company Unseen, een melancholisch liefdesdrama in de unieke visuele stijl van de makers van Lebensraum, Horror en SYZYGY.

Een ongelukkige vrouw die het verleden niet van zich af kan schudden. Een echtgenoot die zich gefrustreerd en eenzaam voelt. Een stille inbreker die in lege huizen overnacht. De komst van deze inbreker zet hun relatie nog meer onder druk. Het doet hen beseffen wat werkelijk van waarde is. De kans op echte liefde wordt pas mogelijk als de inbreker zich helemaal onzichtbaar maakt.

Unseen is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film ‘Bin Jip’. Het toont Ahlboms fascinatie voor parallelle werkelijkheden. Net als in het eerdere Lebensraum is deze voorstelling fysiek, poëtisch en humorvol.

‘En als je denkt dat de wervelende choreografie tot zijn ultieme crescendo is gekomen, volgt er een nieuwe verrassing. Lebensraum blijft tot de laatste minuut volkomen onverwacht’
-NRC

WORKSHOP

Samen met de deelnemers benoemen wij de zichtbare werkelijkheid van het moment. Hoe ziet de ruimte er uit, wie zijn er, wat doen we, hoe zitten we? De workshopdocent start met het benoemen van de verborgen werkelijkheid. Samen onderzoeken wij de tegenstellingen en overeenkomsten en gaan we aan de slag om dit te verbeelden op de vloer.

Heb je interesse in een workshop of wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Credits

Regie: Jakop Ahlbom
Dramaturgie: Judith Wendel
Spel: Jakop Ahlbom, Reinier Schimmel, Silke Hundertmark
Geluidsontwerp: Wim Conradi
Decorontwerp: Douwe Hipma, Marlies Schot
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Kostuumontwerp: Esmée Thomassen